Înghețată cu fructe de pădure și migdale pralinate

Ingrediente: 1 cutie lapte condensat (380 g), 200 g frișcă lichidă, 1 baton cu migdale pralinate de la Lidl, esență de vanilie, fructe de pădure, biscuiți amatetti 

Mod de preparare: Se bate cu telul laptele condensat cu frișca până prind consistență. Eu am folosit și un plic de budincă care nu necesită fierbere pentru că nu a vrut frișca să se bată :) Se pune și esența de vanilie (sau migdale dacă preferați). Batonul de migdale pralinate se mărunțește cu coada unui cuțit, fructele se spală, se curăță și se zvîntă cu prosop de hârtie.

Într-o caserolă de pune un strat de cremă, se presară migdale și biscuiți, alt strat de cremă, migdale și biscuiți….

Caserola se acoperă și se dă la congelator peste noapte. Înainte de servire se scoate caserola cu cca 10 minute din congelator, se fac globuri de înghețată cu lingura specială și se servește cu mare poftă.

O înghețată care nu necesită mașină de înghețată, nu trebuie amestecată din când în când pentru că nu face ace de gheață. Chiar merită încercată, merge și cu alte fructe proaspete sau din compot dar bine scurse și șterse de zeamă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *