Ingrediente: 250 g cremă de brânză sau mascarpone, 250 g smântână pentru frișcă, 2 linguri rase zahăr pudră, 1 cutie lapte condensat (cca 400 g), esență de cafea, coajă rasă de lămâie, optional 2-3 linguri de biscuiți graham sfărâmați sau pișcoturi
Mod de preparare: Mascarpone se mixează pentru omogenizare, se adaugă esența, coaja de lămâie
și frișca lichidă și se mixează până compoziția devine cremoasă.
Se adaugă laptele condensat, se mixează din nou pentru încorporare
Crema astfel obținută se răcește la frigider, după care se toarnă în vasul mașinii de înghețată. În funcție de tipul mașini de înghețată, vasul trebuie să fi fost ținut în prealabil la congelator peste noapte sau dacă este alt model, ca al meu, pastila din interior trebuie să fie înghețată.
Se pornește mașina și când crema a prins consistență se transferă înghețata în caserolă, se pune capacul și se ține în congelator până la servire. Opțional se pot pune biscuiți fărâmați/pișcoturi în compoziție.
Cine nu are mașină de înghețată, pune compoziția într-o caserolă acoperită și se dă la congelator, amestecând la fiecare 30-40 de minute pentru a nu se face ace de gheață.
O înghețată fină, aromată și care nu îngheață foarte tare datorită laptelui condensat.
Mulțumesc Laura Laurențiu pentru inspirație