Ingrediente aluat (28 buc): 250 g făină, 125 g unt, 1 gălbenuș, 50 ml lapte, 50 g zahăr, 2 lingurițe smântână, 1/2 pachețel drojdie uscată, un praf de sare, esență vanilie, coajă rasă de portocală
Ingrediente umplutura: 125 g nucă măcinată, 2 linguri cu vârf de zahăr, 1 albuș, 2-3 linguri lapte, esență de rom, 2 linguri cremă de ciocolată
Mod de preparare: Se face un aluat din ingredientele de mai sus care se ține la căldură să dospească. Aluatul se împarte în două bucăți care se întind sub forma de dreptunghi și se ung pe toată suprafața cu crema făcută din ingredientele pentru umplutură. Sulul se taie felii cu un cuțit bine ascuțit,
se așează în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu gălbenuș bătut cu puțin lapte
și se coc în cuptorul încălzit la temperatură medie.
Melcișorii se fac ușor, se pot umple cu nucă, mac, cremă de ciocolată sau fiecare cu de dorește.
Poftă bună!