Ingrediente: 4 ouă, 8 linguri de zahăr, 50 g unt, 1 linguriță praf de copt, 50 g mac, 8-10 linguri rase cu făină (în funcție de mărimea ouălor) , esență de vanilie
Mod de preparare: Se mixează ouăle întregi cu zahărul până acestea cresc și se transformă într-o crema groasă.
Se adaugă untul topit și răcit, esență de vanilie.
Se renunță la mixer, se adaugă făina amestecată cu praful de copt, apoi macul.
Compoziția se amesteca ușor cu o spatulă și se toarnă în tava (24/24) tapetată cu hârtie de copt.
Se coace blatul în cuptorul încălzit la temperatură medie cam 20 de minute, până trece testul cu scobitoarea.
Se scoate ușor din tavă, se desprinde hârtia, se taie în două și se lasă să se răcească.
Cremă ganache de ciocolată: 200 ml frișcă lichidă, 200 g ciocolată
Mod de preparare: Se înfierbântă frișca la foc mic după care cratița se ia de pe foc. Se adaugă ciocolata ruptă bucățele, se lasă ca 5 minute să stea în frișcă după care se amestecă cu telul sau spatula până se topește și omogenizează.
Se lasă să se răcorească după care se pune la frigider pentru 2-3 ore. Se scoate din frigider și se bate cu telul pară, timp în care crema se deschide la culoare, crește în volum și devine aerată. Se unge cu cremă un blat, se așează al doilea. Toată prăjitura se îmbracă în cremă și se decorează după posibilități și imaginație.
Este un tort care se poate face și în tavă rotundă, atunci se va tăia pe orizontală, formându-se două blaturi. Pentru mine așa a fost mai simplu.
Cine dorește poate însiropa blaturile, eu nu am considerat necesar.
Puțin cam inegale blaturile dar este mult prea bun să observăm asta :)
Poftă bună!
Suna bine! O sa incercam!!