Ingrediente: 2 cutii de piure de roșii (2×400 g), 1 litru de apă, 1 ceapă mică, câteva boabe de piper, 1 lingură zahăr, sare, 1 foaie de dafin, pătrunjel verde tocat. Pentru găluște: 1 ou mare, 4 linguri de supă cu griș, puțină sare.
Mod de preparare: Se pune piureul de roșii cu apa la fiert. Se adaugă ceapa curățată, boabele de piper, foaia de dafin, zahărul și un strop de sare. Se dau în clocot, la nevoie se mai adaugă apă, după care se dă focul la mic și se pun găluște mici de griș în supă (se bate oul cu puțină sare și se adaugă grișul în ploaie mestecându-se până la încorporarea completă a grișului). Se fierb cam 10 minute. La final se adaugă pătrunjel tocat.
O supă gustoasă, ușor de făcut, cu ingrediente la îndemână. Poftă bună!