Ingrediente: 4 ouă, 200 g zahăr, 200 g făină, 100 ml ulei, 1 plic praf de copt stins cu 1 lingură suc lămâie, 1/2 linguriță esență vanilie, 1 praf de sare, 4+2 biscuiți cu cacao
Mod de preparare: Se bat albușurile spumă cu un strop de sare. Se adaugă zahărul și se mixează până albușurile devin „băț”.
Se renunță la mixer. Se pun gălbenușele omogenizate cu furculița și se încorporează cu un tel pară sau spatula.
Se adaugă pe rând uleiul, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, făina și esența de vanilie.
Toate se amestecă cu telul prin mișcări ample și lejere. Se pune un strat de aluat pe fundul formei de chec tapetată cu hârtie de copt, se pun bucățele de biscuiți ( din cei 4 rupți mărunt), se pune încă un strat de aluat, din nou biscuiți și ultimul strat de compoziție pe care se presară biscuiți măcinați.
Checul se coace la temperatură medie cam 30 minute (în funcție de cuptor), se face testul cu scobitoarea. Când este copt se scoate pe un grătar metalic pus pe un blat de lemn să se răcească.
Se poate servi cu zahar pudră sau simplu, este suficient de dulce și arată chiar bine!
Rețeta este de pe blogul Diva în bucătărie. Mulțumesc pentru inspirație.
Poftă bună!