Ingrediente: 500 g faină, 7 g drojdie uscată, 4 gălbenușuri, 1 ou întreg, 200 ml lapte, 70 g unt, 100 g zahăr, coajă de portocală, esență de vanilie (eu am folosit Finesse de portocale și Finesse vanilie), 1 praf de sare, ulei pentru uns planșeta, magiun, rahat
Mod de preparare: Într-un castron încăpător se cerne făina, se adaugă drojdia uscată, zahărul, coajă de portocală și se amestecă cu o lingură. Laptele se încălzește, se ia de pe foc, se adaugă untul tăiat bucățele și se lasă să de topească puțin, nu este necesar în totalitate. Laptele călduț se toarnă peste amestecul de făină. Într-un castronel se bat cu furculiță 3 gălbenușuri +1 ou întreg, extrasul de vanilie și un strop de sare. Se adaugă și acest amestec peste făină. Se amestecă toate ingredientele cu o lingură până sunt încorporate. Se scoate aluatul pe planșeta unsă cu puțin ulei și se frământă obținându-se un aluat nu foarte vârtos, chiar „molcuț” dar bine legat.
Se așează din nou în castron, se acoperă cu folie alimentară și un prosop. La lasă aluatul al crescut până își dublează volumul.
Pentru cornuri mai mici se împarte aluatul în 2-3 bucăți. Se unge planșeta cu puțin ulei, se întinde fiecare bucată de aluat cu sucitorul într-o formă aproximativ circulara cu grosimea de aproximativ 0,5 cm. Se împarte cercul cu un cuțit ascuțit, în 12 triunghiuri cât de cât egale. În partea mai lată a fiecărei bucăți se pune magiun/rahat și se rulează spre vârf.
Cornurile se așează într-o tavă pe hârtie de copt, se acoperă tava cu prosop și se mai lasă la crescut până se încinge cuptorul.
După ce cornurile au crescut, se bate gălbenușul rămas cu 3 linguri de apă și se ung deasupra cu o pensulă moale.
Se coc la temperatură medie cca 25 minute, până devin rumene și frumoase. Cornurile cresc frumos în timpul coacerii.
Se servesc așa simple sau pudrate cu zahăr pudră, după preferință.
Rețeta este prezentată mai pe larg pe blogul dnei Laura Laurențiu, căreia-i mulțumesc pentru inspirație.