Ingrediente: 1 cutie icre de Hering (100 g), 150-200 ml ulei de floarea soarelui, sifon, zeama de lămâie, ceapă albă, 2 linguri de griș 150 ml apă
Mod de preparare: Se fierbe apa, se adaugă grișul în ploaie, se amestecă cu o lingură de lemn după care se fierbe 2-3 minute. Grișul trebuie să fie destul de tare. Se lasă să se răcească. Grișul rece se pune în bolul mixerului, se mixează câteva secunde să se desfacă. Se adaugă icrele, se mixează încet să se încorporeze în griș.
Acum se începe turnarea uleiului în fir subțire alternând cu zeama se lămâie (după gust).
Așa icrele se înmulțesc și se îngroașă. Dacă se dorește o cantitate mai mare de icre se mai adaugă ulei.
La sfârșit se pune ceapa tocată mărunt sau dată pe răzătoarea mică și un jet de sifon care le va albi și afâna.
Foarte simplu de făcut mai ales dacă ai un mixer cu bol unde pui doar ingredientele și el face singur treaba.
Poftă bună!