Napolitană cu nucă și ciocolată „Poiana”

Pentru că am văzut la Violeta o provocare tentantă de utilizare a ciocolatei „Poiana” într-o prăjitură dar și premiul concursului m-am mobilizat și am refăcut „țigaretele”. Tot trebuia să le fac pentru Crăciun așa că mi-a fost simplu să cumpăr ciocolata și să trec la treabă. Pentru cei care nu ați făcut acest minunat fursec am să postez din nou rețeta dar și etapele de preparare.

Ingrediente: 2 foi de napolitană (Foi Lica 40/28), 120 g nucă măcinată, 75 g unt, 100 g zahăr, 2 ouă, 1 plic de zahăr vanilat, 100+100 g ciocolată Poiana (eu am folosit ciocolată cu alune, alune și stafide), o linguriță de ulei.

Mod de preparare: Într-o crăticioară antiaderentă se pun nucile măcinate, zahărul, zahărul vanilat, ouăle și untul la temperatura camerei

Se pune la foc mic cratița, timp în care se amestecă cu o spatulă. Când crema este îngroșată se ia cratița de pe foc și se adaugă 100 g de ciocolată ruptă bucățele,

se amestecă până se topește, după care se lasă să se răcorească.

Între timp se iau 2 foi de napolitană, se taie în două pe lung și se pregătesc pentru asamblare. Se așează pe masă un prosop puțin umed, o foaie de napolitană, alt prosop umed, încă o foaie de napolitană și tot așa….

Astfel foile se înmoaie puțin, dar să nu fie îmbibate cu apă. Când sunt maleabile, se așează pe hârtie cerata, se ung cu cremă de nucă și ciocolată și se rulează cu ajutorul hârtiei.

Se pun pe o tavă și se țin la rece cel puțin o ora se taie în bucăți de cca 7-8 cm. Eu am făcut și mai mici….pentru pitici :)

Se topește a doua tabletă de ciocolată cu câteva picături de ulei pe baia de abur. Se cufundă capetele mini ruladelor în ciocolata topită, după care se așează pe un grătar și se lasă peste noapte să se întărească ciocolata.

Am pregătit acest fursec folosind ciocolata Poiana cu alune și stafide și Poiana cu alune, am făcut fotografie în care am inclus și ambalajul, apoi am înscris rețeta pe site-ul campaniei campaniei, Poiana amăruie.

Este o rețetă simplă, cu puține ingrediente și foarte de efect în zi de sărbătoare, și nu numai.

 

2 comentarii la „Napolitană cu nucă și ciocolată „Poiana””

  1. Ce faine sunt! Eu am luat foi Lica sa fac napolitane, tot cu o crema asemanatoare doar ca are zaharul topit/caramelizat. Le-ai facut acum de Craciun? Maine incep si eu sa fac cate ceva, azi am cumparat cred ultimele ingrediente si pentru Anul Nou, ca va fi durere saptamana viitoare :) Sarbatori fericite, draga Steluta si bucurie in casa la voi!

    1. @Elisa-cu proxima ocazie încerc și rețeta ta. Și eu sunt gata cu cumpărăturile…..Draga mea, îți doresc ție și celor dragi Sărbători fericite și mai ales sănătate <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *