Ingrediente: 2 ouă, 50 g zahăr pudră, un praf de sare, 50 ml ulei, 220 g făină, 275 ml lapte, 1 plic zahăr vanilat, esență de vanilie, 1 plic praf de copt, 2 mere
Mod de preparare: Într-un castron se mixează ouăle cu sarea și zahărul pudră, apoi se toarnă uleiul, zahărul vanilat. Se amestecă bine cu un tel pară. Se adăugă făina amestecată cu praful de copt în alternanță cu laptele și se amestecă până se obține un aluat omogen. Compoziția să fie ca o smântână mai groasă. La nevoie se poate subția cu apă minerală sau sifon. Se curăță merele, se scoate cotorul cu un dispozitiv special și se feliază subțire.
Pentru aceste clătite am folosit o tigaie teflonată pentru ouă ochiuri.
Se unge fiecare formă cu puțim ulei, se toarnă compoziție cât să acopere forma,
se pune o felie de măr
și deasupra din nou puțină compoziție.
Se coc clătitele pe o parte până se formează bule deasupra, se întorc și se coc și pe partea cealaltă.
Se scot pe farfurie și se servesc simple, pudrate cu zahăr sau după preferința fiecăruia.
Dacă nu aveți astfel de tigaie, se pot face foarte bine în una obișnuită unsă cu putin ulei.