Brioșe „Benedetta”

Ingrediente: 2 ouă, 110 g zahăr, 50 ml lapte, 50 ml ulei, 125 g iaurt, 200 g faină, 30 g cacao, 1 plic praf de copt, răzătură de portocală

Mod de preparare: Într-un bol încăpător se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul până se obține o cremă. Se adaugă laptele, uleiul și iaurtul, urmate de amestecul uscat format din făină, cacao, praf de copt și răzătură de portocală. Se renunță la mixează și se incorporează cu o spatulă.

Se pun hârtiuțe în tava de brioșe, se pune umplu pe jumătate, se așează o pătrățică de ciocolată care se acoperă cu compoziție. Eu folosesc o lingură de înghețată pentru umplere.

Brioșele se coc cam 25 minute la temperatură medie în cuptorul încălzit în prealabil. Cu proxima ocazie o să le umplu cu cremă de ciocolată, tableta se întărește când brioșa se răcește.

Rețeta este de pe un blog italienesc, testată de Carmen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *