Brioșe „Benedetta”

Ingrediente: 2 ouă, 110 g zahăr, 50 ml lapte, 50 ml ulei, 125 g iaurt, 200 g faină, 30 g cacao, 1 plic praf de copt, răzătură de portocală

Mod de preparare: Într-un bol încăpător se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul până se obține o cremă. Se adaugă laptele, uleiul și iaurtul, urmate de amestecul uscat format din făină, cacao, praf de copt și răzătură de portocală. Se renunță la mixează și se incorporează cu o spatulă.

Se pun hârtiuțe în tava de brioșe, se pune umplu pe jumătate, se așează o pătrățică de ciocolată care se acoperă cu compoziție. Eu folosesc o lingură de înghețată pentru umplere.

Brioșele se coc cam 25 minute la temperatură medie în cuptorul încălzit în prealabil. Cu proxima ocazie o să le umplu cu cremă de ciocolată, tableta se întărește când brioșa se răcește.

Rețeta este de pe un blog italienesc, testată de Carmen.

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *