Sărățele cu telemea și cașcaval

Ingrediente: 500 g făină, 100 g telemea, 100 g cașcaval, 150 g unt, 2 ouă, 1 plic praf de copt,  1 linguriță sare, 150 ml lapte, 1 linguriță chimen pudră

Mod de preparare: Se pun toate ingredientele (untul moale și brânzeturile date pe răzătoarea cu ochiuri mici) într-un bol și se amestecă la început cu lingura după care cu mâna.

Se frământă până se obține un aluat omogen.

Se scoate pe planșetă, se împarte în două pentru a se lucra mai ușor. Se întinde în foaie subțire sau după preferința,

se pot pune semințe de chimen și se mai trece o dată cu sucitorul pentru a intra în aluat. Se taie aluatul în batoane, triunghiuri sau alte forme.

Se pun în tava acoperită cu hârtie de copt și se coc la temperatura medie până ce sunt colorate la suprafață.

Sunt foarte bune simple sau lângă un pahar cu bere, ceai sau cafea….

Se fac foarte repede, nu necesită mixer, se folosesc ingrediente la îndemână și se pot tăia în diferite forme. Eu am făcut și „omuleți” :)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *