Ingrediente: 3 ouă la temperatura camerei, 180 g zahăr, 120 ml lapte, 60 g unt, 200 g făină, 1 plic zahăr vanilat, 1 linguriță praf de copt, 1 lingură cacao
Mod de preparare: Se mixează ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat până se obține o cremă albicioasă și spumoasă. Se adaugă treptat făină amestecată cu praful de copt și se încorporează cu o spatulă. Se pune în fir subțire laptele fierbinte în care a fost topit untul. Se păstrează 2-3 linguri din compoziție care se vor amesteca cu cacao. Se răstoarnă compoziția albă în tava tapetată cu hârtie de copt, se pune și compoziția maro, se fac câteva câteva rotocoale cu scobitoarea pentru a se obține un chec marmorat.
Eu am folosit o tavă pătrată 24/25 și am pus câteva afine date prin făină.
Se coace checul în cuptorul încălzit la temperatură medie cam 30 de minute, în funcție de cuptor. Cel mai bine se face testul cu scobitoarea.
Se pot pune și alte fructe sau miez de nucă. Mulțumesc Lulu pentru rețetă.
Este o prăjitură foarte ușor de făcut și cu ingrediente la îndemână, iar diversele combinații îi dau de fiecare dată alt farmec.