Ingrediente: 220 g făină, 2 ouă, 50 ml ulei, 275 ml lapte, 50 g zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat, esență de vanilie, 1 plic praf de copt, un praf de sare
Mod de preparare: Într-un castron se bat ouăle cu sarea și zahărul pudră, apoi se toarnă uleiul, zahărul vanilat. Se amestecă bine cu un tel pară. Se adăugă făina amestecată cu praful de copt în alternanță cu laptele și se amestecă până se obține un aluat omogen. În funcție de mărimea ouălor poate este nevoie de mai puțină sau mai multă făină. Compoziția să fie ca o smântână mai groasă. Pentru aceste clătite am folosit o formă de silicon. Pentru prima dată nu este ușor de folosit dar după o tură este ok. Important este ca tigaia să aibă mărimea potrivită.
Se unge tigaia cu ulei la fel și forma. Ar fi bun un spray dar eu nu am așa ceva. Se pune compoziție cu polonicul sau o cană cu cioc în fiecare gaură până la semnul indicat (aproape de limita superioară), ele vor crește ….. După de ce formează bule la suprafață se întoarce brusc forma
mie nu mi-au ieșit toate din formă dar nici o problemă.
În final cam astea sunt, mai groase sau mai subțiri în funcție de câtă compoziție am pus în formă.
În final acesta este rezultatul, bine coapte și destul de arătoase. Următoarele probabil vor fi mai reușite.