Ingrediente: 3-4 dovlecei fragezi, 250 g carne tocată amestec, 1 lingură orez, 2 fire ceapă verde, sare, piper, boia, mărar, bulion, foaie de dafin
Mod de preparare: Se călește ceapa într-o lingură de ulei, se adaugă carnea tocată, se amestecă și se lasă până-și schimbă culoarea. Se pune și orezul, se condimentează, se amestecă și se mai ține pe foc câteva minute.
Dovleceii se curăță, se taie în două (în cazul meu) și se scobesc de miez.
Se umplu dovleceii cu amestecul de carnea puțin răcită și se pun într-o cratiță.
Se toarnă peste ei bulion, se adaugă 2-3 boabe de piper, o frunză de dafin și puțin pătrunjel tocat.
Dacă bulionul este acrișor se poate adăugă 1-2 lingurițe cu zahăr. Se pune capacul pe cratiță și se lasă la fiert sub capac la foc mic. La final se presară mărar proaspăt tocat.
Dovleceii umpluți se servesc simpli sau cu smântână.
Poftă bună!