Ingrediente: 2 buc ceapă albă sau 2 legături ceapă verde, 1/4 kg carne de gulaș, 1 roșie, 1 ou, 2 linguri făină, sare, piper, ulei, mărar
Mod de preparare: Se curăță ceapa, se taie felii și se călește în puțin ulei. Se adaugă carnea tăiată cuburi, și scursă de apă, se amestecă cu ceapă, se lasă puțin împreună. Se adaugă apă cât să acopere carnea și se fierbe sub capac. Roșia se taie bucățele, se decojește și se adaugă la tocaniță. Dacă apa scade se completează astfel încât să se formeze o cantitate suficientă de sos. Se condimentează tocănița cu sare și piper după gust. Într-un castronel se sparge 1 ou, se sărează și se bate cu furculița. Se adaugă treptat făina și se amestecă cu o linguriță. Consistența trebuie să fie destul de moale. Cantitatea de făină nu este strict 2 linguri, poate să difere în funcție de mărimea oului sau a lingurii……Când tocănița este aproape gata se fac găluștele în sosul format. De când se ridică la suprafață se mai lasă cam 3-4 minute la foc mic. Cel mai bine se încearcă cu o furculiță. La final se adaugă mărarul tocat mărunt și se stinge focul.
Cantitățile acestei rețete sunt pentru 2 persoane, pentru mai multe dublați sau triplați cantitățile de ingrediente. Pentru salata creață de Bragadiru am folosit Ulei Floriol Gourmet (ulei vegetal cu roșii, usturoi și busuioc) și Oțet de vișine de la Râureni……
Ambele ingrediente dau o aromă deosebită salatei. Bun, bun, bun….. Poftă bună!