Cheesecake cu fructe de pădure

Ingrediente: 100 g biscuiți simplii, 5 linguri unt topit, 2 plicuri gelatină, 200 g iaurt cremos, 200 ml frișcă lichidă, 250 g mascarpone, 250 g afine congelate, 5 linguri de zahăr, zeamă de lămâie

Mod de preparare: Biscuiții de dau prin robot, se amestecă cu untul topit și se pun într-o tavă de tort de 18 cm acoperită cu folie alimentară. Se presează bine cu lingura sau cu fundul unui pahar. Se pune forma la rece. Afinele se pun pe foc cu 3 linguri de zahăr, se zdrobesc puțin, se amestecă și se lasă cât să se încălzească. Se adaugă 1 lingură zeamă de lămâie și un plic de gelatină hidratată. Se ia de pe foc și se amestecă până gelatina este dizolvată. Se pun afinele într-o strecurătoare. Într-un castron încăpător se amestecă mascarpone cu 2 linguri de zahăr, iaurtul cremos și frișca lichidă. Când totul devine o cremă consistentă se adaugă gelatină hidratată și lichefiată pe abur. Se amestecă ușor în cremă după care aceasta se împarte în 3 castroane. În primul se pun afinele scurse, în al doilea 2-3 linguri din siropul lăsat de afine iar al treilea rămâne simplu. Se scoate tava cu „blatul” din frigider, se pune crema cu afine, se nivelează, peste se pune crema cu sirop de afine care se nivelează și ea. Ultimul strat este crema simplă.

Se pune tava din nou în frigider pentru 2-3 ore sau mai bine până a doua zi când se scoate inelul, se îndepărtează folia și se porționează cu un cuțit bine ascuțit și trecut prin apă rece la fiecare felie. Pentru un cheesecake mai înalt se folosește o formă mai mică :)

Sursă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *