Ingrediente: pișcoturi, 1 cutie mascarpone, 250 ml frișcă lichidă, cafea solibilă, esență de cafea, 2 linguri zahăr pudră, cacao
Mod de preparare: Se bate frișca, se mixează separat mascarpone cu o lingură zahăr. Se amestecă cele două compoziții și se mixează ușor. Se tapetează o formă de chec (26/11) cu folie alimentară, se căptușesc pereții cu pișcoturi (eu am avut pișcoturi rotunde) trecute prin cafea îndulcită și aromată. Se adaugă o jumătate din cantitatea de cremă, se așează alt rând de pișcoturi deasupra și se pune restul de cremă. Se nivelează frumos crema, se acoperă tava cu folie și se dă la frigider câteva ore sau peste noapte. La servire se scoate tiramisu din tavă și se decorează după imaginație.
Se poate pudra clasic cu cacao sau câteva căpsuni deasupra pot înviora acest dulce simplu dar de efect.
Sănătate și fericire vă doresc tuturor <3