Budincă de conopidă

Ingrediente: 450500 g conopidă (cântărită după curățare), 350 g telemea (250 g + 100 g ), 200 g smântâna, 4 ouă, 1 linguriță rasă boia dulce (optional ), piper, pătrunjel, 2 linguri de ulei (pentru uns tava)

Mod de preparare:  Se spală și curăță conopida și se desface în buchețele potrivite. Se pune la fiert în apă cu puțină sare pentru 5 minute din momentul în care a dat în fiert. Se strecoară și se lasă să se scurgă și să se răcorească puțin.

Într-un castron se bat ouăle, se pun 250 g de brânză sfărâmată, piperul, boiaua și pătrunjelul tocat. Dacă brânza este nesărată se mai adaugă puțină sare.

Se adaugă smântâna….

Se amestecă bine apoi se încorporează și conopida.

Se unge o tavă cu unt sau ulei și se toarnă compoziția. Deasupra se presară restul de brânză rasă.

Budinca se coace 35-40 de minute în cuptorul încălzit la temperatură medie, până se rumenește frumos deasupra.

Se servește caldă dar merge și rece.  Poftă bună!

Sursă de inspirație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *