Brioșe trandafir, cu măr

Ingrediente: aluat foietaj Lidl (275 g), 2-3 mere (în funcție de mărime), zeama de la 1/2 lămâie, 1 lingură zahăr tos, 1 linguriță scorțișoară-opțional

Mod de preparare: Se spală merele, se taie în jumătate, se scoate cotorul și se taie felii foarte subțiri. Eu am folosit răzătoare Borner.

Se pun într-un vas cu zahărul, zeama de lămâie și scorțișoara, se acoperă cu apă și se pun la fiert. Când dau în clocot se mai țin pe foc unu-două minute, dacă merele sunt tari. Se scot pe un prosop absorbant și se lasă să se răcească. Astfel merele devin moi și ușor de rulat. Am văzut rețete în care merele se folosesc crude, dar după mine se rulează mai greu.

Aluatul se întinde astfel încât să se obțină un dreptunghi care se taie în fâșii de 3,5 cm, rezultând 12 bucăți.

Pe fiecare se așează feliuțe de măr suprapuse dar ieșite puțin afară de pe aluat, se îndoaie partea de jos și se rulează ușor.

Se obțin astfel 12 trandafiri care se așează în tava de brioșe acoperită cu hârtiuțe speciale.

Se coc la temperatură medie cca 20 minute. După ce se răcesc se pudrează cu zahăr. Mie mi-au ieșit mai mari și mai mici, așa sunt trandafirii, unii doar boboci :)

Mulțumesc Iuliana pentru această variantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *