Ingrediente: 130 g zahăr, 170 g unt, 3 ouă, 180 g făină, 1 linguriță praf de copt, 1/2 linguriță bicarbonat
Mod de preparare: Într-un castron se bate untul moale cu zahărul, cam 2 minute. Se adaugă ouăle bătute separat și făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul. Se amestecă doar până toate sunt incorporate. Aluatul devenit omogen se repartizează în tava de brioșe în care s-au pus hârtiuțe sau forme de silicon.
Brioșele se coc în cuptorul încălzit la temperatură medie, cam 15-20 minute, până trec testul cu scobitoarea.
Brioșele se lasă să se răcorească în formă după care se scot pe un grătar, să se răcească complet. Se taie capacele cu un cuțit bine ascuțit. Fiecare capac se decupează cu o formă mică de inimioară și se pudrează cu zahăr pudră. Brioșele mele au ieșit cu moț așa că le-am nivelat puțin….
Suprafața brioșelor se unge cu cremă sau dulceață (ceva roșu), se pune capacul pudrat.
Unele brioșe se pot umple în golul format cu aceeași cremă sau dulceață. La mine nu a fost cazul…..
Un desert simplu și de efect pentru amatorii de dulce dar și pentru un eveniment deosebit. Se pot decupa și cu o floricica, steluța sau orice altă formă mică pe care o aveți în casă. Probabil cu cremă sunt mult mai bune dar și așa sunt suficient de dulci. Eu astăzi am preferat o dulceața acrișoară.
Brioșe cu cremă găsiți la Laura Sava, de unde a fost și inspirația mea.