Ingrediente: 500 g făină, 200 ml lapte, 100 g zahăr pudră, 1 ou, coajă rasă de lămâie, 50 g unt, 10 g drojdie uscată, 2 plicuri zahăr vanilat, un praf de sare
Mod de preparare: Se pune drojdia în laptele călduț, se adaugă zahărul vanilat, se amestecă și se lasă să stea pentru cca 5 minute. Se pune făina într-un bol mare, se adaugă drojdia dospită, oul, zahărul, praful de sare, coaja de lămâie și se începe frământarea. Se adaugă și untul la temperatura camerei și se frământă totul foarte bine până se obține un aluat omogen. Se scoate aluatul din bol și se frământă 10-15 minute pe planșetă.
Se unge cu ulei un bol, se pune aluatul,
se acoperă cu folie alimentară și se lasă la crescut până-și dublează volumul.
Se presară făină pe planșetă, se scoate aluatul crescut
și se întinde într-o foaie nu prea groasă.
Se taie cercuri cu o formă rotundă sau un pahar și se decupează în interior tot cu o formă rotunda mai mică.
Se transferă gogoșile în tava acoperită cu hârtie de copt, se acoperă cu folie și se lasă la crescut pentru 15 minute.
Se înlătură folia, se introduce tava în cuptorul încălzit la temperatură medie pentru aproximativ 15 min.
Gogoșile coapte se lasă să se răcească după care se ornează cu ciocolată topita.
Se pot decora după preferință cu bombonele colorate sau fulgi de ciocolată. Pentru mai multe amanunte și modul concret de preparare vizitați rețeta video a Jamilei Cuisine. Mulțumesc Jamila pentru rețetă.
Un gând despre „Gogoși la cuptor”