Cornulețe fragede

Ingrediente: 430 g făină, 1 plic drojdie uscată Dr Oetker, 200 g unt rece, 100 g zahăr, 2 ouă, coajă rasă de lămâie

Mod de preparare: Se mixează bine ouăle cu zahărul până de obține o cremă.

Făina se mestecă cu drojdia, untul rece se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari

și se freacă cu mâna rece, obținându-se o compoziție nicipoasă

Peste ingredientele uscate se toarnă cele umede și cu o paletă se amestecă ușor.

Se scoate aluatul pe planșeta dată cu făină și se frământă. La nevoie se mai poate adăuga 1-2 linguri de făină, în funcție de consistența aluatului. În final rezultă un aluat nelipicios și ușor de prelucrat.

Se lasă să se odihnească cam 15 minute. Se împarte în două bucăți, fiecare se întinde în formă rotundă, se taie sub formă de raze, se pune magiun de prune (sau altă dulceață mai legată)

sau se unge cu magiun, se rulează cornulețele.

Se pun în tava acoperită cu hârtie de copt, se ung cu gălbenuș bătut cu puțin lapte

și se coc în cuptorul încălzit la temperatură medie cam 15-20 minute. Trebuie să fie frumos rumenite.

Foarte fragede, ușor de făcut și foarte gustoase.

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *