Ingrediente: 150 g cașcaval, 150 g făină, 200 g iaurt, ½ linguriță zahăr, ½ linguriță sare, ½ linguriță bicarbonat de sodiu
Mod de preparare: Într-un bol se pune iaurtul călduț, se adaugă sarea, zahărul și bicarbonatul de sodiu. Se amestecă după care se lasă câteva minute pentru ca bicarbonatul să interacționeze cu iaurtul.
Când apar bule în iaurt acesta este activat. Se adaugă cașcavalul dat pe răzătoarea mică și făina,
se amestecă cu o lingură, după care se scoate aluatul pe planșetă și se frământă câteva minute ajutați de puțină făină.
Aluatul se împarte în 6-8 bucăți în funcție de mărimea dorita.
Fiecare bucată se întinde mâna unsă cu ulei sau cu sucitorul
și se prăjește într-o tigaie cu puțin ulei încins la care se pune capacul.
Se scot pe o farfurie
și se savurează calde sau reci. Sunt la fel de bune.
Rețeta este inspirata de pe SavurosTV cu câteva modificări.