Ingrediente: 2 gălbenușuri de ou, 2-3 linguri de apă rece, 200 ml de ulei de floarea soarelui, 2 lingurițe muștar, sare, zeamă de lămâie
Mod de preparare: Gălbenușurile de ou fierte tare se zdrobesc cu furculița, se adaugă muștarul și sarea
după care se freacă cu o lingură de lemn până devin pastă.
Se toarnă uleiul în fir subțire în timp ce se mixează. La fel și apa rece.
Dacă maioneza este prea lichidă se poate pune 1/2 cartof fiert bine zdrobit. Se adaugă zeama de lămâie care-i dă o consistență și mai solidă. Probabil nu-i cea mai reușită maioneză dar sigur mai sănătoasa, mai ales pentru copii.
Eu am făcut o salată boeuf și cum nepoțelul meu este un pofticios, nu putem mânca ceva în fața lui și el să nu fie servit, ca un băiat mare :)
Caserola este pregătită de drum, acum putem sta cu toții la masă.
Spor la treabă și poftă bună!
AM FACUT MAIONEZA CU 3OUA FIERTE,1 LINGURA MUSTAR USOR IUTE,ZEAMA DE LA 1/2 LAMAIE ,UN PRAF DE SARE,50 ML ULEI. OUALE FIERTE 6MIN.,LE-AM PUS CU ALBUS CU TOT. TOTUL BLENDUIT BINE,BINE, A IESIT O NEBUNIE. DUPA GUST,SE POT ADAUGA 3-4 CATEI DE USTUROI.INCERCATI!!!
Felicitări doamna! Am incercat reteta dumneavoastra! Excelenta!
@Maria-mulțumesc pentru apreciere.
Apa nu ati pus deloc?
@ Focsa-am pus dar din viteza tastaturii am omis la scris.