Ingrediente: 1 piept de pui mare, 1 lingură gluten alimentar, 1 ceapă, 3 căței de usturoi, ardei copt, 1 cutie ciuperci feliate, 1 lingură ulei, mărar, sare, piper, 1 foaie de dafin, mălai
Mod de preparare: Se călește foarte puțin ceapă și usturoiul într-o lingură de ulei. Se adaugă pieptul de pui tăiat bucăți și dat prin gluten alimentar. Se amestecă și se lasă pe foc până carnea se albește. Se adaugă un polonic de apă caldă, după care se pun ciupercile din conservă. Se condimentează cu sare, piper și foaia de dafin. Se lasă la fiert și se mai completează cu apă caldă formându-se astfel un sos generos. Aproape de final se adaugă 2-3 felii de ardei copt, pentru mai multă savoare și o lingură de mărar congelat sau proaspăt.
Tocănița se servește cu mămăliguță, cartofi piure sau natur, paste făinoase.