Ingrediente: 350 g chec sau cozonac vechi, 3 ouă, 2 linguri de zahăr, 400 ml lapte, 2 plicuri zahăr vanilat, fructe confiate (curmale, cireșe, stafide, cireșe….)
Mod de preparare: Se taie checul în felii și se așează într-o tavă ceramică unsă bine cu unt.
Ouăle se mixează cu zahărul și zahărul vanilat până se albesc și devin crema. Se toarnă laptele și fructele împreună cu lichidul în care s-au hidratat și se omogenizează cu spatula.
Se toarnă amestecul peste feliile de chec astfel ca acesta să fie bine umezite.
Se lasă puțin să se absoarbă bine lichidul după care se dă vasul la cuptor la foc mediu, până budinca se rumenește ușor deasupra.
Checul meu a avut și nucă și ciocolată în el. Budinca se poate face și cu felii de cozonac rămas de la sărbători.
Se servește cu frișcă sau de ce nu cu o cupă de înghețată :)