„Budincă” cu mandarine

Ingrediente: 3 ouă, 1 cutie lapte condensat (400-425 ml), 40 ml ulei, 125 g făină, 1/2 plic praf de copt, 4 mandarine (2 cutii compot de mandarine)

Mod de preparare: Se pune laptele condensat într-un într-un bol (dacă laptele condensat nu este îndulcit se adaugă 2 linguri zahăr pudră și se amestecă până se topește), se adaugă uleiul și ouăle bătute cu un strop de sare. Se omogenizează compoziția lichidă cu ajutorul unui tel.

Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și cu o paletă de silicon sau telul pară se amestecă ușor.

Compoziția destul de lichidă (așa trebuie să fie), se transferă într-o cană cu cioc, fiind mai ușor de turnat. În tava de guguluf se repartizează mandarinele (din compot bine scurse și restul tăiate bucățele),

se toarnă încet compoziția de budincă și se introduce în cuptorul încălzit la temperatură medie.

Se coace cca 30-40 minute, până budinca este rumenă și la trece testul cu scobitoarea. Se lasă puțin să se răcorească după care se așează o farfurie peste formă și cu o mișcare fermă se răstoarnă. Se pudrează cu zahăr.

Rece se porționează și se servește simplă sau cu o lingură de dulceață….de portocale :)

Și pentru că mi-a mai rămas puțină compoziție am făcut și în forme individuale de guguluf.

Budinca este de fapt o „Prăjitura deșteaptă„, se alege bine crema de blat. Blatul de formează pe pereții formelor iar în interior crema aromată cu bucăți de mandarine.

PS. Inspirația mi-a venit de la o prăjitură postata pe blogul lui Teo

Un gând despre „„Budincă” cu mandarine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *