Povestea „Cornetelor Boierești”

Plimbându-mă prin Târgul de Crăciun din București am dat peste căsuța cu Cornete Boierești. Am făcut repede o fotografie iar un domn amabil mi-a înmânat un pliant cu povestea lor. Am să încerc s-o reproduc.

„Povestea acestui minunat desert unic și rafinat, făcut după o rețetă veche, originară din Bizanț, coboară din bucătăria prințului Dimitrie Ghica, de pe Valea Trotușului-Comănești, din frumoasa și dulcea noastră Moldovă. Rețeta a călătorit în bagajul cofetarilor aduși de prinț din Bizanț, odată cu venirea și stabilirea  lor în Moldova și transmisă din cofetar în cofetar, din generație în generație, pentru gusturile rafinate ale distinșilor oaspeți de la Palatul Ghica. Aceste cornete boierești erau servite de către domnițele de la palat, în saloanele unde se retrăgeau pentru a-și savura cafeaua alături de o băutură fină, delicată.

Cei de la Casa Ghican spun că le-a fost încredințată rețeta precum și toate secretele ei de către unul dintre urmașii ultimului cofetar al prințului Ghica, care era invitat să pregătească acest desert delicios și la Casa Regală a României.

Cornetul de prepară manual, cu nucă fin măcinată, pe tăvi încinse unse cu ceară de albine, tăiate cu cuțite încinse în foc  și rulate pe fuse speciale din lemn.

Crema se prepară din ingrediente naturale de calitate, cacao și ciocolată neagră belgiană, veritabilă, cu masă de cacao 70%, înnobilată cu cremă ganache (frișcă lichidă și ciocolată neagră).”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *