Cred că cele mai bogate în vitamine și mai sățioase sunt supele creme. Se pot face din diferite legume și îmbunătățite cu câteva ingrediente devin chiar foarte gustoase.
Ingrediente: 500 g broccoli, 1-2 cartofi (în funcție de mărime), 200 ml lapte, o lingură de unt, sare
Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă după care se decojesc. Broccoli se desface buchețele și pun la fiert cam 10 minute în apă clocotită cu sare. Se scot buchețelele fierte într-un vas și se pregătește pasarea într-un blender sau cu mixerul vertical.
Se mixează până totul devine cremă. Se adaugă laptele și se mai mixează puțin.
Se repune supa-cremă în oală, se dă un clocot cu o lingură de unt. Se condimentează cu sare după gust.
Se potrivește de sare. Se servește cu smântână și crutoane.
Este o supă cremă ușoară, gustoasă, aromată și sănătoasă.