Răcituri cu carne de pui

Ingrediente: carne de pui (aripi, ciocănele, piept), 3-4 morcovi, o bucată mică de țelina, 1-2 ouă, sare, piper, 2-3 căței de usturoi, gelatină (10 foi la 1 l de zeamă)

Mod de preparare: Se pune carnea și legumele la fiert în 2 l de apă. Pe măsură ce fierbe carnea, se adună spuma de la suprafață. Când legumele sunt fierte se scot din oală și se continuă fierberea până și carnea de pui este gata. Se scoate carnea din oală și se dezosează. Între timp se fierb ouăle, pentru decor. Zeama de supă se lasă să se răcească, se culege grăsimea de la suprafață și se strecoară ce câteva ori printr-o sită foarte deasă. Se repune la încălzit zeama de răcituri în care am ras fin usturoiul.

Se mai dă un clocot după care se strecoară din nou să se îndepărteze și resturile de usturoi. Într-un bol cu 4-5 linguri de apă rece se pune la înmuiat gelatina, care se adaugă apoi în zeama caldă. Se pregătesc castroanele cu felii de ou, felii de morcov și carne de pui. Se toarnă zeama de răcituri peste, se lasă să se răcească în bucătărie după care se pune la frigider să se închege.

Ca să se scoată din castron răciturile la servire, se pune castronul pentru câteva secunde în apă fierbinte după care se răstoarnă pe farfurie. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *