Castane coapte în cuptor

În desele mele plimbări de toamnă prin Europa am găsit pe stradă tonete cu castane coapte. Bineînțeles că nu m-am putut abține așa că am cumpărat câte un cornet, dar sincer numai de poftă, acolo sunt foarte scumpe, pentru noi turiștii.

Venind acasă unde prețul este mai accesibil, am încercat să prăjesc castane în cuptor dar niciodată nu mi-au reușit, indiferent ce tehnică am folosit. Acum câteva zile am văzut pe FB o variantă pe care mi-am propus s-o testez, din păcate nu mai știu la cine. Așa că dacă tot am găsit la Lidl niște castane uriașe am făcut testul cu câteva. Nu am îndrăznit cu toate, mai am varianta clasicelor castane fierte.

Mod de preparare: Se pun castanele în apă caldă pentru 20 minute după care se crestează cu un cuțit obișnuit sau cu un cuțit special pentru castane și se fierb în apă clocotita 15 minute. Se scot așa fierbinți din apă și se transferă într-o tavă. Se coc în cuptorul încins la temperatură mare pentru 20-30 minute, timp în care le-am stropit o dată cu apă de la robinet. Între timp se observă că se desfac pe tăietură. Nu se țin foarte mult în cuptor, riscăm să se întărească.

Se scot din cuptor, se pun într-un vas și se acoperă cu un prosop umed pentru câteva minute după care se pot consuma. Atenție la mâini, sunt fierbinți :)

Un gând despre „Castane coapte în cuptor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *