Păcinte cu mere

Ingrediente: 2 mere, 125 ml lapte bătut, 1 lingură ulei, 1 lingură zahăr, puțină sare, 150 g făină, o jumătate linguriță praf de copt, stafide sau merișoare, esență de vanilie

Mod de preparare: Merele se curăță și se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se pun într-un castron și se amestecă cu uleiul, laptele, zahărul și aromele. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Se încorporează toate ingredientele cu o lingură de lemn sau o spatulă de silicon. Consistența este precum cea de clătite americane.

Dacă este prea groasă se adaugă lapte, dacă este prea lichidă se adaugă făină. La final se pun merișoarele tăiate mărunt. Se lasă compoziția să se odihnească 15 min.

Se încinge bine o tigaie neaderentă, se unge cu puțin ulei și cu o cupă de înghețată se pun plăcintele la copt la foc mediu și se rumenesc pe ambele părți.

Plăcintele se servesc pudrate cu zahăr sau cu gem, după preferință.

Din cantitățile de mai sus mi-au ieșit 10 plăcinte. Poftă bună!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *