Floricele de porumb

De ceva vreme nu am mai făcut acasă floricele de porumb. Pe vremuri cumpăram pungi vidate cu porumb pentru floricele pe care le puneam în cuptorul cu microunde și în câteva secunde floricele erau gata.

Cum nu am mai folosit aceste cuptor de mulți ani, am și uitat de vestitele și aromatele floricele de porumb. Ieri întâmplător am văzut în supermarket punguțe de toate mărimile cu porumb special pentru floricele. Am cumpărat una cu gândul să încerc metoda clasică, așa cum făcea bunică pe soba „Vesta” din bucătărie. Satisfacția a fost maximă când am văzut cum dintr-un pumn de porumb rezultă un bol de floricele.

Ingrediente: un vas adânc neaderent, 1 lingură de ulei, un praf de sare, 45 g porumb pentru floricele

Mod de preparare: Se pune vasul pe ochiul mediu de la aragaz, se toarnă uleiul și se lasă să se încingă. Se pun 3-4 boabe și când încep să sară se pun toate boabele, se adaugă sarea și se amestecă cu o lingură de lemn.

Se pune capacul și așteptăm să se transforme toate boabele în floricele. Între timp se mai agită cratița cu capacul pus, altfel riscăm să zboare floricele prin bucătărie.

Se oprește focul când se observă că nu mai pocnește nici o „floricică”, se mai lasă o secundă cu capacul pus după care se pot răsturna în bol și se servesc calde sau reci.

La nevoie se mai poate adăuga sare sau alte arome, după preferință. Cei la regim pot renunța de tot la sare. Acum nu lipsește decât un film bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *