Brioșe cu mascarpone

Ingrediente: 200 g făină, 100 g zahăr, 75 g unt, 80 ml lapte, 160 g de mascarpone, 100 g iaurt, 2 ouă, 1 plic praf de copt, esență de cafea

Mod de preparare: Ouăle se bat spumă cu zahărul folosind un mixer.

Se adaugă untul topit și călduț,

laptele,

brânza mascarpone, iaurtul și esența.

În această compoziție se adaugă făina amestecată cu praful de copt.

Se amestecă ușor cu o spatulă până se leagă compoziția. Dacă este prea groasă se mai pune putin lapte.

Se pregătește tava de brioșe cu hârtiuțe și se umplu pe trei sferturi cu ajutorul unei cupe de înghețată. Pe fiecare am pus o picătură de ciocolată amăruie.

Brioșele se coc în cuptorul încălzit cam 25 minute, în funcție de cuptor, la temperatură medie.

Se lasă puțin să se răcească după care se scot pe un platou. Mie mi-au ieșit 12 brioșe normale și 4 forme de mini-guguluf

Se decorează cu cremă de mascarpone: 100 g smântână pentru frișcă se încălzește până la punctul de firbere, se ia de pe foc, se adaugă 100 g ciocolată amăruie ruptă bucățele. Se amestecă până aceasta este topită și se formează o cremă omogena. Se pune în frigider să se răcească după care se mixează până se deschide la culoare. Se adaugă treptat 250 g brânza mascarpone frecată cu 2 linguri de zahăr pudră. Totul de incorporează cu mixerul la început apoi cu spatula. Se adaugă esență după referință, în cazul meu de cafea.

Deși sunt multe ingrediente, brioșele se prepară ușor, sunt pufoase, aromate și aspectuoase.

Sursa de inspirație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *