Ingrediente: aluat foietaj (275 g de la Lidl), 3 mere, 2 linguri zahăr, 1 linguriță scorțișoară, 1 lingură griș, 1 ou
Mod de preparare: Se rad merele și se pun la călit cu zahărul și scorțișoara. Când s-au înmuiat și zeama s-a evaporat, se iau de pe foc, se lasă să se răcească după care se adaugă grișul și se amestecă.
Se întinde aluatul și se taie în dreptunghiuri aproximativ egale (mie mi-au ieșit 6 bucăți). Se fac pe mijloc 3 crestături pe lățime.
Se pune o lingură de mere peste tăieturi iar restul dreptunghiului se unge cu ou bătut
Se începe împăturirea prin suprapunerea marginilor.
Se presează ușor ca să nu se desfacă pachețelele.
Se întorc ștrudelele cu partea crestată în sus și se așează în tava acoperită cu hârtie de copt. Se ung cu ou bătut.
Ștrudelele se coc în cuptorul încălzit la temperatură medie pentru cca 20 minute. Se scot pe un platou și se lasă să se răcească.
Se pot pudra cu zahăr.
Un dulce foarte simplu de făcut, mai ales dacă nu ne lipsește foietajul din congelator.
Mulțumesc Violeta pentru această rețetă simplă dar cu un rezultat neașteptat de bun.
Cu mult drag, minunate ti-au iesit!