Ingrediente: 2 linguri de ulei, 2 linguri de făină, 1 cutie mare cu ciuperci tăiate (400 g), 500 ml apă, 2 căței de usturoi, sare, piper, boia dulce, pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare: Se pune uleiul într-o cratiță (de preferință neaderentă), se adaugă făina. Se toarnă încet apa caldă și se amestecă cu un tel să nu se formeze cocoloașe. Se lasă sosul format să dea un clocot (dacă este prea gros se mai poate adăuga puțină apă, se poate folosi și un cub Knorr de pui)) după care se pun ciupercile scurse de zeamă. Se condimentează după gust și se adaugă usturoiul dat prin răzătoare sau făcut pastă cu cuțitul. Pentru puțină culoare se adaugă boia dulce. Se lasă la fiert până ciupercile sunt gata.
La final se presară pătrunjel tocat.
Ciulamaua se servește cu garnitură de cartofi piure sau mămăliguță.
Poftă bună!