Ingrediente: 2 banane coapte, 2 ouă, 250 ml lapte, 120 g unt topit, esență vanilie, 260 g făină, 100 g zahăr, 1 plic praf de copt, puțină sare, 170 g ciocolată amăruie
Mod de preparare: Se topește untul și se lasă să se răcească. Într-un castron se bat ouăle, se amestecă cu laptele, untul topit, bananele pasate și esența de vanilie. În alt vas se amestecă făina cu zahărul, sarea și praful de copt.
Compoziția lichidă se toarnă peste cea cu făină și se incorporează ingredientele.
La final se pune ciocolata tăiată bucățele (eu am folosit picături cu lapte și amărui)
Eu am ras și puțină ciocolată deasupra.
Se împarte compoziția în forma de brioșe acoperită cu hârtiuțe speciale.
Brioșele se coc în cuptorul încălzit la temperatură medie pentru cca 20-30 min. Se verifică cu scobitoarea.
Se scoate tava din cuptor, se lasă puțin să se răcorească după care se scot pe un platou.
Mie mi-au ieșit 20 de brioșe pufoase, aromate și numai bune lângă o ceașcă de cafea :) În plus atunci când coaja bananelor se înegrește parcă nu mai ai poftă să le mănânci, așa că se transformă urgent într-un dulce fără mari eforturi.
Poftă bună!