Ingrediente: 400 g struguri albi și negri, 3 ouă, 200 g făină, 140 g zahăr, 120 g unt, esență de vanilie de la Dr Oetker, 1 plic praf de copt
Mod de preparare: Într-un bol se mixează ouăle cu zahărul și esența de vanilie.
Între timp se pune untul la topit și se lasă să se răcească puțin. Făina se amestecă cu praful de copt. Peste ouăle bătute se toarnă untul topit urmat de făină.
Se încorporează ușor ingredientele.
La final se pun strugurii (indicat ar fi ca boabele să fie mici, eu am avut boabe albe mari și le-am tăiat în două, am scos și sâmburii) dați prin puțină făină.
Se punem aluatul în tavă sau formă de guguluf așa cum am procedat eu. Prăjitura se coace la foc mediu 30-40 min. Se face testul cu scobitoarea.
Se lasă puțin prăjitura în formă după care se scoate pe un grătar,
Se transferă pe un platou și se pudrează cu zahăr.
De preferat se taie rece.
Rețeta aparține prietenei mele Laurei A, a cărei rețete sunt excelente din toate punctele de vedere. Mulțumesc Laura A, prăjitura este foarte bună, ușoară și aromată.
Profitați de strugurii existenți pe piață și încercați această rețetă. Poftă bună!