Ingrediente: 1 ou, 1 lingură zahăr, puțină sare, 200 ml lapte, 60 ml ulei, 2 linguri apă minerală, 150 g făină, esență de vanilie dr.Oetker, 1 plic zahăr vanilat, 1/2 plic praf de copt, bănuți de ciocolată cu lapte și merișoare.
Mod de preparare: Se freacă oul cu zahărul, zahărul vanilat, sarea și esența. Se adaugă alternând laptele, uleiul și făină amestecată cu praful de copt. La final se pune apa minerală. Dacă compoziția este prea lichidă se mai pune puțină făină. Se adaugă ciocolata și merișoarele și se încorporează ușor.
Se unge tigaia cu foarte puțin ulei și când s-a încins se toarnă compoziție cu un polonic mic.
Dacă se formează bule deasupra se întoarce cu o paletă să se coacă astfel pe ambele părți.
Se servesc pudrate cu zahăr, miere de albine sau dulceață.
Merg foarte bine și simple având în ele ciocolată și merișoare.