Treccia cu nutella

Ingrediente: 250 g făină, 12 g drojdie proaspătă, 150 ml lapte, 25 g zahăr, 50 g unt, 1 plic zahăr vanilat, un strop de sare, 150 g nutella

Mod de preparare: Drojdia se dizolvă cu o linguriță de zahăr și putin lapte.

Untul și zahărul se topesc  în restul de lapte și se lasă să se răcească.

Într-un castron se amestecă făina cernută cu sarea și zahărul vanilat

și se adaugă ingredientele lichide.

Se amestecă cu spatula după care se frământă puțin cu mâna rezultând un aluat elastic și nelipicios.

La nevoie se adaugă 1-2 linguri de făină.

Se acoperă castronul cu folie alimentară și prosop. Se lasă la dospit până-și dublează volumul. Timpul diferă în funcție de căldura din bucătărie.

Când este gata se scoate pe planșeta dată cu făină și se întinde un dreptunghi

care se unge pe toată suprafața cu nutella.

Se rulează și se pune în tava acoperită cu hârtie de copt.

Aici se crestează cu foarfeca și bucățile rezultate se răsucesc una spre dreapta, una spre stânga.

Se lasă din nou la crescut 15-20 min după care se unge cu gălbenuș de ou bătut cu putin lapte.

Se coace în cuptorul încălzit la temperatură medie cca 30 min, în funcție de cuptor. Când este rumenit frumos deasupra este gata. Se scoate pe un grătar și se lasă să se răcească.

Mulțumesc Florentina pentru rețetă. Simplu, bun și aspectuos precum toate rețetele pe care le încerc de la tine.

Nu știu de ce se numește treccia, probabil din limba greacă, cam așa sună. Dar este un cozonac ……foarte bun și bineînțeles fără frământare 🙂

 

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *