Gogoși cu lingura

Ingrediente: 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 plicuri zahar vanilat, 300 g iaurt, 350-400 g faina, puțina sare, un plic praf de copt, 250 ml ulei pentru prăjit, zahar pudra vanilat.

Mod de preparare: Se bat ouăle într-un bol împreună cu sarea după care se adaugă zahărul și zahărul vanilat.

Se adaugă iaurtul și praful de copt urmate de făină (la început 350 și dacă mai este nevoie se adaugă și restul).

Rezulta un aluat destul de gros, ceva mai gros decât la clătitele americane.

Se pune uleiul la încins într-un vas mai înalt pentru ca gogoșile să se prăjească în baie de ulei. Cu o lingură trecuta prin apă se ia din compoziția de gogoși și se pune în uleiul încins.

Se prăjesc 2-3 min pe fiecare parte. Se scot cu paleta pe hârtie prosop, se așează frumos pe un platou și se pudrează cu zahăr pudră.

O rețetă asemănătoare găsiți aici.

Sursă

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *