Pastă de năut/humus

Ingrediente: 200 g năut din conservă Sun Food, 3 linguri susan, 1/2 lămâie (2 lingurițe zeamă), 2 căței de usturoi, 2 linguri ulei, 2 linguri apă, sare, boia dulce

Mod de preparare: Se scurge și trece năutul printr-un jet de apă. Se toacă usturoiul. Se pun toate ingredientele într-un tocător/blender, se pornește și mixează până devine pastă.

Dacă compoziția este prea solidă se mai adăugă puțină apă. Se gustă și la nevoie se mai pune sare și lămâie.

Se servește cu pâine de casă, pe frunze de salată.

Un aperitiv foarte bun, se face ușor cu ingrediente la îndemână. În loc de tahini se pot folosi cu succes semințe de susan. Unii spun că acestea trebuiesc prăjite, mie mi-i se pare gustul prea puternic, așa că am preferat să le pun simple.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *