Ingrediente: napolitane (eu am avut cu ciocolată și vanilie), 250 g mascarpone, 1 ou, 50 g zahăr tos fin, coajă de portocală
Mod de preparare: Se unge o tavă (16×25 cm) cu unt și se tapetează cu hârtie de copt. Se așează napolitanele uniform, nelăsând goluri între ele.
Într-un castron se pun restul de ingrediente și se amestecă până la omogenizare.
Amestecul de brânza se pune peste napolitane și se nivelează.
Se introduce tava în cuptorul încălzit în prealabil și se coace la foc mediu cca 30 min, în funcție de cuptor, până se rumenește putin pe margini.
Se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească după care se tine în frigider 1-2 ore. Se taie cu mare grijă și se ornează după preferință cu ciocolată, fructe de pădure, cireșe confiate, forme din napolitană…..
Cheesecake-ul se păstrează în frigider.
Rețeta aparține Laurei A, ea a făcut cantitate dublă față de mine, folosind și rocotta. Mulțumesc Laura, ca de obicei preparatele prezentate de tine sunt delicate și delicioase.
Cu proxima ocazie o să repet rețeta în aceeași tavă dar cu cantitate dublă de cremă. Este foarte bun, crocant și aromat.