Înghețată de pepene galben

Ingrediente: 450 g miez de pepene galben, 200 g smântână lichidă pentru frișcă, 2 linguri de miere, 1 lingură zeamă de lămâie, o lingură lichior (pentru a nu se forma ace în cazul în care nu se folosește mașina de înghețată)

Mod de preparare: Se curăță pepenele de coajă și semințe, se taie bucățele

și se dă prin blender/tocător. Se adaugă smântâna, mierea, (lichiorul) și zeama de lămâie și se blenduiesc împreună câteva secunde.

Se toarnă compoziția în vasul răcit de la mașina de înghețată după de motorul a fost pornit.

În cca 20 min înghețata este gata.

Se poate folosi în starea aceasta sau se pune în caserolă pentru a se îngheța mai bine la congelator.

Se poate servi în pahare speciale de înghețată sau felii decorate cu ciocolată sau bombonele. Culoarea este destul de anemică, pepenele fiind deschis la culoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *