Ingrediente: 450 g miez de pepene galben, 200 g smântână lichidă pentru frișcă, 2 linguri de miere, 1 lingură zeamă de lămâie, o lingură lichior (pentru a nu se forma ace în cazul în care nu se folosește mașina de înghețată)
Mod de preparare: Se curăță pepenele de coajă și semințe, se taie bucățele
și se dă prin blender/tocător. Se adaugă smântâna, mierea, (lichiorul) și zeama de lămâie și se blenduiesc împreună câteva secunde.
Se toarnă compoziția în vasul răcit de la mașina de înghețată după de motorul a fost pornit.
În cca 20 min înghețata este gata.
Se poate folosi în starea aceasta sau se pune în caserolă pentru a se îngheța mai bine la congelator.
Se poate servi în pahare speciale de înghețată sau felii decorate cu ciocolată sau bombonele. Culoarea este destul de anemică, pepenele fiind deschis la culoare.