Ingrediente: 3 ouă mari, 120 g zahăr, 100 g unt, 150 g ciocolată, aromă de portocală, 220 g făină, 1/2 plic praf de copt, 90 ml de ulei, 2 piersici mari
Mod de preparare: Se spală piersicile, se elimină sâmburele, se taie în jumătate și apoi în felii subțiri. Într-o crăticioară se topește ciocolata în unt, după care se lasă să se răcorească puțin.
În bolul mixerului se bat ouăle cu zahărul și aroma de portocală 3-4 minute, până-și dublează volumul și se topește zahărul. Se adaugă ciocolata topită în unt. Se amestecă după care se adaugă alternând făina amestecată cu praful de copt și uleiul.
Aluatul obținut se toarnă într-o tava de 23/33 cm tapetată cu hârtie de copt, se bate puțin de masă să se repartizeze uniform. Deasupra se aranjează feliile de piersici.
Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la temperatură medie aproximativ 30-40 de minute.
Când este gata, se lasă să se răcească, apoi se taie după preferință și se pudrează cu zahar pudră.
Un desert aromat, numai bun de pregătit acum în perioada fructelor. Rețeta în imagini se găsește aici, dar este făcută cu prune.