Piure de mazăre

Nu

Ingrediente: o punga mazăre congelată, 2 linguri ulei, 100 g unt, 2 căței de usturoi, sare, piper, mărar verde, 1-2 linguri de smântână

Mod de preparare: Se pune uleiul și untul într-o cratiță să se încălzească. Se adaugă mazărea și se lasă sub capac să se dezghețe și să fiarbă la foc mic.

La nevoie se pune puțină apă să nu se prindă de cratiță. Când mazărea este gata se condimentează cu sare, piper și usturoiul pasat, se mai dă un clocot și se oprește focul.

Se lasă să se răcorească după care se transferă într-un blender/robot/tocător, se adaugă smântâna și se pasează.

Când mazărea a devenit piure, se transferă în cratiță, se adaugă mărar verde tocat.

Se servește cu șnițel, friptură, chifteluțe sau ou ochi. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *