Chifteluțe din dovlecei și cartofi

Ingrediente: 2 dovlecei/zuchini, 3 cartofi mărișori, 100 g telemea, 1 ou, 2 căței de usturoi, 2 linguri griș, sare, piper, mărar verde

Mod de preparare: Se curăță dovleceii și cartofii și se dau pe răzătoarea mare. Se condimentează cu sare, se amestecă, se lasă câteva minute după care se storc și se transferă într-un castron curat. Se rade telemeaua, se pune peste dovlecel, se adaugă oul bătut, usturoiul dat prin presă și grișul.

Se amestecă cu mâna, se condimentează cu piper și sare dacă mai este nevoie, se adaugă mărar verde tocat și se omogenizează. Dacă compoziția este prea moale se mai pune puțin griș sau făină, ce aveți la îndemână.

Se formează chifteluțe,

se dau prin pesmet

și se prăjesc în ulei încins la foc nu foarte mare.

Când sunt prăjite pe ambele părți se scot chifteluțele pe hârtie prosop.

Se servesc simple, cu salată sau garnitură de cartofi/mazăre/orez.

Poftă bună!

2 comentarii la „Chifteluțe din dovlecei și cartofi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *