Ingrediente: 2 buc ceapă, 1 morcov mare, 1 dovlecel/zuchini, câteva buchețele de conopidă, ardei gras roșu, 1 cutie roșii cuburi de la SunFood, 100 g orez, 2 linguri ulei, sare, piper, pătrunjel verde
Mod de preparare: Se călește foarte puțin ceapa tăiată julien în ulei, se adaugă pe rând morcovul tăiat cubulețe, ardeiul, zuchini și conopida. Se adaugă 1/2 litru apă și se lasă să fiarbă sub capac. Când legumele sunt gata pe jumătate se adaugă roșiile pasate, condimentele, se amestecă și se mai fierbe ghiveciul puțin. Se completează cu apă caldă, se pune și orezul care va fierbe foarte repede fiind prefiert. La final se presară pătrunjel verde tocat. Atenție se completează mereu cu apă pentru ca tocana să nu fie seacă și să se prindă de cratiță.
Tocana se poate face cu carne, dar vara este mai sănătoasă fără :) Poftă bună!